Projektexempel

 • Ett nytt år, en ny strategi, ett nytt UNDP

  UNDP börjar 2018 med nytt fokus och nya visioner. Denna riktning framgår i den nya strategiska planen, som träder i kraft den 1 januari, och visar vägen för vårt arbete under de kommande fyra åren.

 • Vatten ger glädje tillbaka till Ecuadors fattigaste samhällen

  “Förr användes hästar för att transportera vatten. Familjer hade bara fyra liter om dagen, och barn gick till skolan utan att duscha” säger Eureo Sánchez, en lärare i byn Unión Manabita i norra Ecuador.

 • Onlinespel för energieffektivitet i Turkiet

  Meltem Şengün Ucal, samhällsvetare och professor på Kadir Has University i Istanbul, ger oss ett nytt perspektiv på energieffektivitet genom ett forskningsprojekt med syfte att öka medvetenheten bland kvinnliga konsumenter och barn.

 • UNDP upprättar katastrofhanteringsprogram i Bangladesh

  Bangladesh har drastiskt minskat antalet dödsfall vid extrema väderhändelser såsom cykloner genom att fokusera på system för tidig varning istället för insatser efter att katastrofer inträffat.

 • Återhämtning efter cyklonen Pam

  Den 13 mars 2015 skakade cyklonen 'Pam' Vanuatu, en ö-stat i sydvästra Stilla havet. Omkring två tredjedelar av hela Vanuatus befolkning påverkades av cyklonen och 11 miste livet. Den 15 mars vädjade Vanuatu president om internationellt stöd för att möta landets omfattande skador.

 • Dominikanska republiken: Redo att agera när de ställs inför katastrof.

  I Puerto Plata, en stad med hög seismisk risk och 150,000 invånare, är uppskattningsvis 70 procent av byggnaderna otrygga i strukturen. De flesta av husen är bebodda av fattiga familjer som inte har råd att betala för professionell konstruktion och har därför inget annat val än att använda sig av byggmästare som inte alltid är kvalificerade för uppgiften, för att utforma en säker struktur för sina hem.

 • Att så kunskap och odla motståndskraft i Guatemala

  Rosaura arbetar som barnmorska i Guatemalas högplatåområde o Santa María Tacana, San Marcos. Det har hon gjort sedan hon var 14 år gammal. Från en ung ålder har hon ägnat sin energi och tid till att skydda liv i en region som historiskt sett varit drabbade av ett hårt klimat och inhemska väpnade konflikter.

 • När floder torkar bygger Swaziland dammar för bättre vattenförsörjning

  Under det senaste århundradet har Swazilands Lugulo-floden hjälpt familjer och jordbrukssamhällen längs stränderna. "Vi använder vattnet för ett antal aktiviteter", säger Musa Sibandze, en av de äldre ledarna i ett av samhällena och ordförande i vattenutvecklingskommittén

 • Sol- och vattenenergi tog elen till fattiga byar i Nepal

  Utan elektricitet är det svårt att driva jordbruk, se på TV och läsa läxorna på kvällarna. Med hjälp av solceller och små vattenturbiner i floder och bäckar har UNDP:s energiprojekt gett elektricitet till mer än 40.000 hushåll på landsbygden i Nepal. Samtidigt besparar det atmosfären tonvis av koldioxidutsläpp.

 • Moldavien satsar på hållbar energi

  Förskolan i byn Ermoclia i Moldavien har blivit självförsörjande på energi. Tack vare biogas som producerats lokalt slipper man nu importera dyr gas för att hålla värmen. Det är bra för barnen, för skolans ekonomi - energikostnaden har fallit med hälften - och för miljön.

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt