SubscribeSubscribe
Nyhetsarkiv
 • FN-chefer uppmanar till ökat stöd för utsatta syrier och värdsamhällen 25 apr. 2018

  Under Brysselkonferensen om stöd till Syriens och regionens framtid öppnade 24 april 2018 uppmanade FN-chefer till att omedelbart öka stödet till utsatta syrer, flyktingar och värdsamhällen.

 • Brysselkonferensen en unik chans att stödja Jordanien, en stabil modell i en instabil region 24 apr. 2018

  Den andra Brysselkonferensen för stöd för Syrien och regionen är en unik chans att uppmärksamma arbetet i Jordanien, skriver Anders Pedersen, Resident Coordinator i Jordanien.

 • UNDPs vårgala - En målmedveten kväll 19 apr. 2018

  UNDP vill vi mobilisera kraft, ledarskap och partnerskap för att driva utvecklingen framåt, och i synnerhet arbetet med att uppnå Globala målen! Därför anordnades i år för första gången UNDP:s vårgala: En målmedveten kväll, för att lyfta det arbete som görs för Globala målen runt om i Sverige och dela ut pris till initiativ som bidrar till målens genomförande.

 • De är vinnarna till FN:s utvecklingsprograms pris för hållbar utveckling 18 apr. 2018

  17 april anordnade FN:s utvecklingsprogram (UNDP) en gala för de Globala målen, där priser delades ut i kategorierna bästa kommunikation, bästa innovation, bästa partnerskap, bästa inkludering och bästa engagemang. Här är vinnarna!

 • Svenska folket avgör vilka som vinner pris för Globala målen 12 mars 2018

  Den 17 april koras de bästa initiativen för Globala målen i Sverige under UNDP:s vårgala – En målmedveten kväll. Mellan 12-31 mars kan alla vara med och rösta på vilka initiativ som under galakvällen ska gå hem med utmärkelser inom kategorierna bästa kommunikation, bästa innovation, bästa inkludering, bästa partnerskap och bästa engagemang.

 • UNDP: Rekryteringen av unga till våldsbejakande extremistgrupper i Afrika, en resa märkt av fattigdom och marginalisering 10 sep. 2017

  Baserad på hundratals intervjuer med extremister är denna studie den första i sitt slag, och undersöker underliggande orsaker och drivkrafter bakom våldsbejakande extremism i Afrika.

 • Entreprenörskap är nyckeln för att skynda på Afrikas industriella omvandling, enligt African Economic Outlook 2017 23 maj 2017

  Afrikanska regeringar behöver integrera entreprenörskap i sina industrialiseringsstrategier, enligt African Economic Outlook (AEO) 2017 som släpptes idag på Afrikanska utvecklingsbankens årsmöte.

 • Från utanförskap till gemenskap – ett nytt grepp mot psykisk ohälsa i Georgien 18 maj 2017

  Med stöd från bland annat Sverige genomgår den psykiatriska vården i Georgien flera viktiga reformer. En av läkarna på ett sjukhus i Georgiens huvudstad Tbilisi, Dr. Eka Chkonia, berättar att reformarbetet tar itu med många problem som ärvdes från det sovjetiska hälsovårdssystemet, då psykisk ohälsa var ett stort tabu. Då utestängdes många från samhället och gömdes undan på psykiatriska institutioner.

 • Möte med Libanon 24 apr. 2017

  Sedan kriget i Syrien bröt ut 2011 har uppskattningsvis 1,5 miljon syrier flytt över gränsen till Libanon, där en av tre personer nu är en flykting. Som medelinkomstland befinner sig Libanon inte i akut nöd, men att växa så snabbt och okontrollerat har inneburit ett enormt tryck på landets infrastruktur, på bostäder, skolor, vårdcentraler och andra institutioner, ofta i områden som var utsatta sedan tidigare. Man pratar om att Libanon har utsatts för multiple shocks; prövningar som inte bara varit demografiska utan även sociala, politiska, ekonomiska och miljömässiga.

 • UNDP:s styrelse välkomnar utnämnandet av Achim Steiner som ny administratör 20 apr. 2017

  Styrelsen för FN:s utvecklingsprogram (UNDP) välkomnar utnämningen av Achim Steiner som organisationens nya administratör. Nomineringen av Achim Steiner lämnades av generalsekreterare António Guterres till FN:s generalförsamling, som idag godkände att han utses att leda organisationen för en period på fyra år.

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt