UNDP i Sverige söker praktikant

2017-mar-15

FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant för höstterminen 2017 till kontoret i Stockholm - en unik chans för dig som har ett intresse för globala utvecklingsfrågor och som vill få en inblick i vad det innebär att arbeta inom FN!

Vilka är vi?

UNDP (United Nations Development Programme) arbetar i fler än 170 länder för att utrota fattigdom, minska ojämlikheter och främja hållbar utveckling. UNDP har ett samordnande ansvar inom FN och koordinerar FN:s utvecklingsarbete på landnivå för att skapa lokala och regionala förutsättningar för hållbar utveckling. Läs mer om UNDP:s arbete här

UNDP:s nordiska huvudkontor ligger i UN City i Köpenhamn, med satellitkontor i Stockholm, Oslo och Helsingfors. Tillsammans arbetar vi för att sprida kunskap om UNDP:s arbete i de nordiska länderna. Kontoret i Stockholm har fyra anställda, och vi söker en praktikant till vårt team under vårterminen 2017.

I september 2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030, som med sina 17 mål och 169 delmål är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som någonsin antagits, och kommer att vägleda utvecklingsarbetet i världen fram till år 2030. Som FN:s utvecklingsprogram har UNDP en unik roll i genomförandet av de Globala målen. UNDP Sverige genomför just nu ett omfattande kommunikationsprojekt som syftar till att öka intresset för de Globala målen i Sverige – och som praktikant kommer du att få chansen att bidra till det projektet och lära dig om UNDP:s och FN:s arbete!


Vem söker vi?

Vi söker en praktikant som kan delta i vårt dagliga arbete. Du har ett starkt intresse och engagemang för globala utvecklingsfrågor och FN:s arbete, samt kunskap och förståelse för internationella organisationers arbete och svensk utrikespolitik. Du har också god erfarenhet av kommunikationsarbete, och är bekväm med att ta fram material för sociala medier och webb.

Eftersom vi är ett litet kontor med ett brett arbetsområde ser vi gärna att du är strukturerad och självständig, och beredd att hugga i när det behövs. Du kommer att arbeta nära kontorets Kommunikatör och delta i arbetet med både riktade insatser, såsom seminarier och events, och i löpande arbetsuppgifter kopplade till kontorets kommunikation och administration. 

Som person ser vi gärna att du trivs att arbeta i team. Du är social, initiativrik, analytisk och tar gärna ansvar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.


Arbetsuppgifter:

  • Vara behjälplig i kontorets kommunikationsarbete; ta fram, publicera och sprida kommunikationsmaterial.
  • Uppdatera och ta fram material till hemsidan globalamålen.se.
  • Uppdatera och utveckla kontorets kanaler för sociala medier, såsom Twitter och Facebook.
  • Vara behjälplig i planeringen och genomförandet av publika evenemang såsom konferenser, seminarier och lanseringar.
  • Omvärldsbevakning och analys inom området för global utveckling, bistånd och svensk utrikespolitik, och de Globala målen i synnerhet.
  • Skriva och översätta artiklar (på svenska och engelska).
  • Göra research och hjälpa till att förbereda underlag inför seminarier, möten och besök.
  • Sammanställa rapporter för kontorets löpande verksamhet.
  • Bistå i det dagliga arbetet och kontorets administration.


Villkor

Praktikplatsen kan sökas av dig som läser till en kandidat- eller masterexamen inom relevant område (statsvetenskap, internationella relationer, kommunikation, journalistik eller liknande).

Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Praktikperioden är på heltid och varar i högst sex månader. Vi är flexibla när det gäller exakt start- och slutdatum för praktiken, men vi ser gärna att du påbörjar praktiken under augusti 2017.

Praktiken sker på UNDP:s kontor i Stockholm, men kan även komma att innefatta en del resor.

Praktiken är oavlönad.


Ansökan


Ansökan ska vara inne senast den 31 mars 2017. Du ansöker via följande länk.

Om du har frågor får du gärna kontakta Matilda Carlsson på +46 708 50 12 00 eller matilda.carlsson@undp.org

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt