SubscribeSubscribe

Nyhetsarkiv

 • Möte med Libanon 24 apr. 2017

  Sedan kriget i Syrien bröt ut 2011 har uppskattningsvis 1,5 miljon syrier flytt över gränsen till Libanon, där en av tre personer nu är en flykting. Som medelinkomstland befinner sig Libanon inte i akut nöd, men att växa så snabbt och okontrollerat har inneburit ett enormt tryck på landets infrastruktur, på bostäder, skolor, vårdcentraler och andra institutioner, ofta i områden som var utsatta sedan tidigare. Man pratar om att Libanon har utsatts för multiple shocks; prövningar som inte bara varit demografiska utan även sociala, politiska, ekonomiska och miljömässiga.

 • UNDP:s styrelse välkomnar utnämnandet av Achim Steiner som ny administratör 20 apr. 2017

  Styrelsen för FN:s utvecklingsprogram (UNDP) välkomnar utnämningen av Achim Steiner som organisationens nya administratör. Nomineringen av Achim Steiner lämnades av generalsekreterare António Guterres till FN:s generalförsamling, som idag godkände att han utses att leda organisationen för en period på fyra år.

 • Globala utvecklingsprioriteringar lämnar fortfarande de mest sårbara utanför: rapport från UNDP 21 mars 2017

  Stockholm, 21 Mars 2017 – De senaste årtiondena har sett betydande utvecklingsframsteg världen över, men samtidigt har miljontals människor lämnats utanför, ofta genom systematiska hinder som inte mäts eller studeras. Det finns ett stort behov av att lägga större vikt vid att avveckla dessa hinder för att säkerställa en hållbar mänsklig utveckling för alla. Dessa är några av slutsatserna i Human Development Report 2016, med rubriken ’Human Development for Everyone,’ som släpps idag av FN:s utvecklingsprogram (UNDP).

 • UNDP Sverige söker praktikant 15 mars 2017

  FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant för höstterminen 2017 till kontoret i Stockholm - en unik chans för dig som har ett intresse för globala utvecklingsfrågor och som vill få en inblick i vad det innebär att arbeta inom FN!

 • Livet längs indiens kust: en skör balans mellan människor och djur 17 feb. 2017

  Globalt sett äter människor fyra gånger så mycket fisk idag som de gjorde 1950, och fiskeindustrin har svårt att hålla jämna steg med konsumtionen. Indien är den näst största producenten av fisk i världen, och fångar 2-3 gånger mer fisk än haven på sikt kan reproducera.

 • Save the date: Årets Human Development Report lanseras i Sverige den 21 mars 31 jan. 2017

  UNDP:s årliga rapport Human Development Report som 2016 bär titeln Human Development for Everyone kommer i år att lanseras i Sverige. Lanseringen sker den 21 mars i Stockholm av Sveriges statsminister Stefan Löfven; administratören för FN:s utvecklingsprogram Helen Clark och rapportens huvudförfattare Selim Jahan.

 • UNDP i Sverige flyttar till Norrsken House 24 jan. 2017

  Den privata sektorns roll i att främja hållbar utveckling blir mer och mer central. Nu utökar UNDP i Sverige sitt samarbete med den privata sektorn genom att flytta till Norrsken House, Europas största hub för ”tech for social good.”

 • ​Finlands regering och FN kallar till konferens som svar på Syrienkrisen. På agendan: att rädda liv, stärka flyktingars skydd och bygga motståndskraft 17 jan. 2017

  Den 23-24 januari kommer den finska regeringen samla en rad viktiga aktörer i Helsingfors för att lansera en gemensam respons på den utdragna krisen i Syrien och dess grannländer, som nu är inne på sitt sjätte år. Konferensen kommer ge en översikt över de viktigaste humanitära prioriteringarna och lansera en plan för hela regionen för att möta dess humanitära behov och långsiktig utveckling.

 • UNDP bygger motståndskraft och förbättrar levnadsvillkor på hemmaplan 18 dec. 2016

  Fler än 65 miljoner människor har nu tvingats på flykt av våld och konflikter. Aldrig tidigare i historien har så många flyktingar och migranter lämnat sina hem. En stor majoritet – 40,8 miljoner människor, varav cirka 17 miljoner är barn, är internflyktingar i sina egna länder. För att förebygga en ännu större kris måste världen enas och hitta varaktiga lösningar för att adressera de bakomliggande orsakerna till att människor flyr sina hem och för att stödja samhällen som tar emot många flyktingar och migranter. Initiativ som motverkar konflikter och förbered samhällen för olika typer av katastrofer kan rädda många liv och avsevärt minska riskerna för stora flyktingströmmar. Trots detta är sådana initiativ kraftigt underfinansierade.

 • Mänskliga rättigheter – en grundpelare i FN:s arbete 10 dec. 2016

  Idag, den 10 december, är det den internationella dagen för mänskliga rättigheter. Därför sätter vi fokus på det viktiga reformarbete som görs inom FN för att förebygga allvarliga brott mot mänskliga rättigheter. Vi fick en pratstund med Ben Majekodunmi, ansvarig för FN-initiativet Human Rights up Front, i samband med ett Sverigebesök.