SubscribeSubscribe
Nyhetsarkiv
 • UNDP: Rekryteringen av unga till våldsbejakande extremistgrupper i Afrika, en resa märkt av fattigdom och marginalisering 10 sep. 2017

  Baserad på hundratals intervjuer med extremister är denna studie den första i sitt slag, och undersöker underliggande orsaker och drivkrafter bakom våldsbejakande extremism i Afrika.

 • Entreprenörskap är nyckeln för att skynda på Afrikas industriella omvandling, enligt African Economic Outlook 2017 23 maj 2017

  Afrikanska regeringar behöver integrera entreprenörskap i sina industrialiseringsstrategier, enligt African Economic Outlook (AEO) 2017 som släpptes idag på Afrikanska utvecklingsbankens årsmöte.

 • Från utanförskap till gemenskap – ett nytt grepp mot psykisk ohälsa i Georgien 18 maj 2017

  Med stöd från bland annat Sverige genomgår den psykiatriska vården i Georgien flera viktiga reformer. En av läkarna på ett sjukhus i Georgiens huvudstad Tbilisi, Dr. Eka Chkonia, berättar att reformarbetet tar itu med många problem som ärvdes från det sovjetiska hälsovårdssystemet, då psykisk ohälsa var ett stort tabu. Då utestängdes många från samhället och gömdes undan på psykiatriska institutioner.

 • Möte med Libanon 24 apr. 2017

  Sedan kriget i Syrien bröt ut 2011 har uppskattningsvis 1,5 miljon syrier flytt över gränsen till Libanon, där en av tre personer nu är en flykting. Som medelinkomstland befinner sig Libanon inte i akut nöd, men att växa så snabbt och okontrollerat har inneburit ett enormt tryck på landets infrastruktur, på bostäder, skolor, vårdcentraler och andra institutioner, ofta i områden som var utsatta sedan tidigare. Man pratar om att Libanon har utsatts för multiple shocks; prövningar som inte bara varit demografiska utan även sociala, politiska, ekonomiska och miljömässiga.

 • UNDP:s styrelse välkomnar utnämnandet av Achim Steiner som ny administratör 20 apr. 2017

  Styrelsen för FN:s utvecklingsprogram (UNDP) välkomnar utnämningen av Achim Steiner som organisationens nya administratör. Nomineringen av Achim Steiner lämnades av generalsekreterare António Guterres till FN:s generalförsamling, som idag godkände att han utses att leda organisationen för en period på fyra år.

 • Globala utvecklingsprioriteringar lämnar fortfarande de mest sårbara utanför: rapport från UNDP 21 mars 2017

  Stockholm, 21 Mars 2017 – De senaste årtiondena har sett betydande utvecklingsframsteg världen över, men samtidigt har miljontals människor lämnats utanför, ofta genom systematiska hinder som inte mäts eller studeras. Det finns ett stort behov av att lägga större vikt vid att avveckla dessa hinder för att säkerställa en hållbar mänsklig utveckling för alla. Dessa är några av slutsatserna i Human Development Report 2016, med rubriken ’Human Development for Everyone,’ som släpps idag av FN:s utvecklingsprogram (UNDP).

 • UNDP Sverige söker praktikant 15 mars 2017

  FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant för höstterminen 2017 till kontoret i Stockholm - en unik chans för dig som har ett intresse för globala utvecklingsfrågor och som vill få en inblick i vad det innebär att arbeta inom FN!

 • Livet längs indiens kust: en skör balans mellan människor och djur 17 feb. 2017

  Globalt sett äter människor fyra gånger så mycket fisk idag som de gjorde 1950, och fiskeindustrin har svårt att hålla jämna steg med konsumtionen. Indien är den näst största producenten av fisk i världen, och fångar 2-3 gånger mer fisk än haven på sikt kan reproducera.

 • Save the date: Årets Human Development Report lanseras i Sverige den 21 mars 31 jan. 2017

  UNDP:s årliga rapport Human Development Report som 2016 bär titeln Human Development for Everyone kommer i år att lanseras i Sverige. Lanseringen sker den 21 mars i Stockholm av Sveriges statsminister Stefan Löfven; administratören för FN:s utvecklingsprogram Helen Clark och rapportens huvudförfattare Selim Jahan.

 • UNDP i Sverige flyttar till Norrsken House 24 jan. 2017

  Den privata sektorns roll i att främja hållbar utveckling blir mer och mer central. Nu utökar UNDP i Sverige sitt samarbete med den privata sektorn genom att flytta till Norrsken House, Europas största hub för ”tech for social good.”

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt