Nyhetsarkiv

Filter
Visar
 • 14 apr 2015
  Vi söker praktikant i Köpenhamn

  FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant med erfarenhet av kommunikations- och webbarbete, för höstterminen 2015.

 • 31 mar 2015
  UNDP leder återuppbyggnadsinsatser i kölvattnet av cyklonen Pam

  Vanuatus regering lanserade i veckan, tillsammans med FN och andra utvecklingspartners, ett Flash Appeal för ekonomiskt stöd för att hjälpa människor och samhällen som ödelagts av cyklonen Pam.

 • 22 mar 2015
  Internationell givarkonferens för Syrien och dess grannar- Nationella responskapaciteten nära brytpunkt

  Krisen i Syrien har gått in på sitt femte år. Drygt 12,1 miljoner människor - inklusive över fem miljoner barn - lever som flyktingar eller som internflyktingar. Sedan 2011 har nästan 200,000 människor mist livet. Ekonomin är i kris efter att ha fått förlusterna beräknade till 150 miljarder USD på fyra år. Grannländer och värdsamhällen kämpar för att klara av det massiva flödet av flyktingar.

 • 22 mar 2015
  FN:s utvecklingschef: Ekonomisk tillväxt är inte tillräckligt för att möta Afrikas nya utmaningar

  Afrika har visat på imponerande ekonomisk tillväxt under det senaste decenniet, dess förmåga att ta itu med nya utmaningar stärks genom investeringar i medborgarnas hälsa, utbildning och delaktighet i samhället, det sade FN:s utvecklingschef Helen Clark i veckan i Elfenbenskustens huvudstad Abidjan.

 • 22 mar 2015
  Ny FN-rapport sätter strålkastarljuset på behoven i Syrien

  Krisrepsons och tidig återhämtning fortsätter när konflikten går in på femte året Fyra av fem syrier lever nu i fattigdom, och nästan hälften av befolkningen fördrivits från sina hem, Det visar en ny rapport från FN:s utvecklingsprogram (UNDP).

 • 08 mar 2015
  Meddelande från UNDP:s chef Helen Clark på internationella kvinnodagen

  Den här veckan firar FN:s kvinnokommission 20-årsdagen av Pekingdeklarationen och dess handlingsplan, som fortsätter att vara världens bästa plattform för att uppnå jämställdhet och stärka kvinnors ställning. Översynen av denna visionära plan, som antogs vid den fjärde internationella kvinnokonferensen 1995, ger ett tillfälle att fira världens framsteg mot att säkerställa rättigheter och möjligheter för kvinnor och flickor, och samtidigt att förnya och vitalisera åtaganden för att uppnå jämställdhet.

 • 02 mar 2015
  Ukraina: 80,000 internflyktingar får humanitärt bistånd

  FN:s utvecklingsprogram (UNDP) har delat ut vitalt humanitärt bistånd till över 80,000 av de mest utsatta människor som drabbats av den pågående konflikten i östra Ukraina.

 • 23 feb 2015
  Missbrukare får en ny start i livet i Bosnien och Hercegovina

  Att behandla drogmissbruk ensam kan vara en lång, om inte omöjlig uppgift. När Asmir försökte bryta sitt heroinberoende var drogen nära att vinna. "Jag försökte med allt, metadon, tramal, bromazepam och alla möjliga saker. Ingenting fungerade", sade han. Lyckligtvis var Asmir inte ensam.

 • 17 feb 2015
  Post-2015 seminar: From Vision to Transformation

  UNDP and the Dag Hammarskjöld Foundation invite you to a seminar on implementation challenges and on how Sweden can contribute to not only the adoption of the new agenda but also help support its implementation from early on.

 • 12 feb 2015
  Tidig återhämtning: nyckel till överlevnad i Malawi

  I en grundskola i Nsanje i södra Malawi har barn gett över sina klassrum till 500 fördrivna familjer som flytt de förödande översvämningar som drabbade den fattiga afrikanska nationen i januari.

 • 11 feb 2015
  2015 Human Development Report – omprövar vår syn på mänsklig utveckling

  Ur ett mänskligt utvecklingsperspektiv är arbete, snarare än jobb eller sysselsättning, det relevanta begreppet. Jobb är ett smalt begrepp med en uppsättning av förutbestämda och tidsbundna uppgifter eller aktiviteter, ett ramverk av input- output med arbetskraft som input- insats- och en råvara eller tjänst som output- produktion.

 • 06 feb 2015
  Sierra Leone: tar kampen mot Ebola och ger skjuts åt verksamheter

  Sariatu Kamara äger en skönhetssalong i Sierra Leones huvudstad Freetown. Som ensam familjeförsörjare har både hennes familjesituation och företag drabbats hårt när folk höll sig borta av rädsla för ebola. "Innan Ebolautbrottet gick allt bra, men under en längre period under Ebolan gick det inte bra med affärerna, det var svårt”, sade hon."Folk är rädda för att komma när vi arbetar med kroppskontakt, de är rädda för beröring."

 • 04 feb 2015
  2015 – En unik chans för utveckling

  Helen Clark, chef för FN:s utvecklingsprogram (UNDP) sade under organisationens direktionsmöte förra veckan att trots den enorma volatiliteten och oron runt om i världen erbjuder 2015 en unik möjlighet att utrota fattigdom och enas om en väg för hållbar utveckling.

 • 26 jan 2015
  Kirgizistan: 15,000 personer att få hjälp i områden drabbade av radioaktivt avfall

  Bishkek, Kirgizistan - Omkring 15,000 fattiga och utsatta människor från städer nära radioaktiva avfallsanläggningar kommer genom ett nytt UNDP-projekt få hjälp med att bevaka sin omgivning, skapa arbetstillfällen, öka sina försörjningsmöjligheter och stärka sina samhällen.

 • 22 jan 2015
  Regional Bureau for Africas årsredovisning 2014

  2014 Regional Bureau for Africas (RBA) årsredovisning ger en ögonblicksbild av utvecklingsframstegen och förbättringar i organisationen. Rapporten tar en titt på de strategier och mekanismer som fastställts av byrån som en del av UNDP:s förändringsarbete.

 • 21 jan 2015
  UNDP-analys visar sårbarheter i Europa och Centralasien

  Istanbul, 21 januari, 2015 – Utvecklings- och övergångsekonomier i Europa och Centralasien visar oroväckande höga fattigdomsnivåer, även i några övre-medelinkomstländer, visar forskning som släpptes i veckan av FN:s utvecklingsprogram UNDP nya kontor i Istanbul.

 • 13 jan 2015
  Dags att världen agerar för hållbar utveckling, säger FN:s generalsekreterare Ban Ki -moon

  New York City – Det var under lanseringen av kampanjen, 2015: Time for Global Action, som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon sa att världens ledare i år har en historisk möjlighet att göra transformerande ekonomiska, miljömässiga och sociala förändringar som kommer att ha en positiv och meningsfull inverkan på människors liv

 • 07 jan 2015
  Ledig tjänst: Communications and Liaison Specialist till UNDP:s Stockholmskontor.

  Just nu söker vi en Communications and Liaison Specialist till vårt kontor i Stockholm. Kontoret tillhör UNDP:s nordiska kontor, och är del av UNDP:s Bureau for External Relations and Advocacy som har ansvar for externa relationer och myndighetskontakter.

 • 06 jan 2015
  Norad-rapporten framhåller resultat i demokratiarbete och mänskliga rättigheter

  Norads årliga resultatrapport som lanserades i slutet av 2014 visar upp 25 exempel på bistånd inom områdena demokrati och mänskliga rättigheter. Fallstudierna visar att institutioner som främjar demokrati och respekt för mänskliga rättigheter kan utföra sitt arbete mer effektivt som ett direkt resultat av detta stöd.

 • 26 dec 2014
  Indonesien: Acehs förvandling, tio år senare

  Tio år efter de förödande jordbävningarna och en tsunami har en känsla av normalitet tagit tag i Indonesiens Aceh-provins.

Kontakta UNDP Sverige
Telefon: +46 8 796 96 50
alexandra.parnebjork@undp.org