Nyhetsarkiv
  • UNDP:s innovationscenter släpper rapporten ‘2015 Year in Review: Innovation for 2030’. För att uppnå de globala målen behövs investeringar i innovation.23 maj 2016I en rapport som lanseras idag delar FN:s utvecklingsprogram UNDP med sig av exempel på hur framväxande teknologier och nya förhållningssätt kan stärka utvecklingsinsatser runtom i världen. Rapporten, ‘2015 Year in Review: Innovation for 2030’ visar att internationella organisationer kan vara katalysatorer för innovationer som närmar sig lösningar på världens största utmaningar.

  • Ekonomin i Afrika: framgång hänger nu på att frigöra potentialen i städer, menar rapporten ’African Economic Outlook 2016’23 maj 2016Två tredjedelar av afrikaner spås leva i städer år 5050. Urbaniseringen i Afrika är därför en kritisk komponent för kontinentens framtida tillväxt och utveckling, enligt rapporten ’African Economic Outlook’ som släpps idag av African Development Bank Group, vid gruppens 51a årsmöte.

  • World Humanitarian Summit: Växande kriser kräver utvecklingsinsatser20 maj 2016Istanbul, 20 maj – Utveckling är en nyckeldel av lösningen till de aldrig tidigare skådade humanitära kriserna världen står inför idag. Det säger FN:s utvecklingsprogram, UNDP, inför nästa veckas toppmöte i Istanbul, World Humanitarian Summit.

  • UNDP bedömer omfattningen på skadorna efter jordskalvet i Ecuador2 maj 2016Efter jordbävningen i Ecuador: En expertgrupp från UNDP har begett sig till några av de mest ödelagda områdena i Ecuador för att bedöma skador på infrastruktur och byggnader i de fem byar som den 16 april blev hårdast utsatta för jordbävningen. Syftet med turen var att värdera mängden sten och murbruk som måste fraktas bort.

  • Den 22 april skriver världens ledare under Paris-avtalet22 apr. 201622 april 2016: FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon har bjudit in alla världens ledare till en signeringsceremoni för det historiska Paris-avtalet, idag den 22 april. Själva avtalet nåddes under COP21 i Paris i december i fjol. Ceremonin håller till i FN:s huvudkvarter i New York.

  • Mänsklig utveckling – vägen framåt22 apr. 2016Human Development Report är en årlig rapport om utveckling som i höst ges ut för 25e gången. Från första början har den här rapporten haft stort inflytande inom utvecklingsområdet och ofta lagt grunden för politiska insatser. 2016 års rapport tar sikte på att utvidga gränserna för hur vi tänker kring mänsklig utveckling genom att bland annat titta på de konceptuella förhållandena mellan individuella och gemensamma val, hur olika val mäts mot varandra (valens hierarki), och hur ett val påverkar omgivningen (valens sammanhang).

  • Tillfälliga arbeten ger långsiktiga möjligheter i konfliktdrabbade Jemen11 apr. 2016UNDP arbetar med lokala och internationella partners för att bygga motståndskraftiga samhällen och lägga grunden för en stabil återuppbyggnad i Yemen. Projektet cash-for-work har gett arbeten åt 4500 arbetare; projektet Women’s Empowerment Project har gett stöd och träning åt 1270 kvinnor.

  • UNDP:s reresentant i Sverige vald till månadens profil31 mars 2016UNRIC är FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, med säte i Bryssel. Varje månad väljer de en nordisk person som arbetar för FN till "månadens profil." Nu i mars hade turen kommit till Caroline Åberg, UNDP:s representant i Sverige. I UNRICS intervju med Caroline Åberg berättade hon om sin karriär och ger konkreta råd för de som vill arbeta för FN.

  • FN:s Generalsekreterare på besök i Stockholm: hyllar Sveriges engagemang och Dag Hammarskjölds tidlösa exempel30 mars 2016När FN:s Generalsekreterare besökte Stockholm idag underströk han de många utmaningar som världen står inför, inte minst en av de allvarligaste – klimatförändringen. Under sitt besök höll Ban Ki-Moon bland annat en föreläsning anordnad av Dag Hammarskjöld-fonden. Titeln på föreläsningen var "Evolving Threats, Timeless Values: The United Nations in a Changing Global Landscape"

  • Prisbelönt skådespelerska blir ny ambassadör för de globala målen17 mars 2016FN:s utvecklingsprogram har idag utsett den prisbelönta skådespelerskan Michelle Yeoh till sin senaste Goodwill Ambassador. Yeoh kommer att fokusera på att generera uppmärksamhet och stöd för de nyligen lanserade globala målen för hållbar utveckling.

Kontakta UNDP Sverige
Telefon: +46 8 545 232 50
caroline.aberg@undp.org