Nyhetsarkiv

Filter
Visar
 • 17 okt 2014
  Meddelande från UNDP:s chef Helen Clark på internationella dagen för utrotning av fattigdom

 • 09 okt 2014
  UNDP toppar lista över mest transparenta organisationer

 • 03 okt 2014
  UNDP stöttar ugandiskt kaffe i kampen mot klimatförändringarna

  Klimatförändringarna ställer nya krav på den ugandiska kaffeindustrin. Tillsammans med lokalbefolkningen genomför nu UNDP en rad olika projekt för att stötta den för landet viktiga kaffeproduktionen i kampen mot klimatförändringarnas konsekvenser.

 • 02 okt 2014
  Vi söker praktikant i Köpenhamn

 • 23 sep 2014
  UNDP i Liberia: spåra och förhindra ebola

 • 19 aug 2014
  Millenniemålen: 500 dagar kvar - varje dag räknas

  Nu är det mindre än 500 dagar kvar tills millenniemålen ska vara uppfyllda. Ett par millenniemål har redan uppnåtts medan andra släpar efter och kräver globala ansträngningar om de skall hinna uppnås i tid. Vi har 500 dagar på oss. Varje dag räknas.

 • 30 jul 2014
  UNDP och sjöfartsindustrin bekämpar korruption i Nigeria

  Det Maritima Anti-korruptionsnätverket (MACN) är ett globalt affärsnätverk som arbetar för att befria sjöfartsindustrin från alla möjliga former av korruption. Tillsammans med UNDP stöttar MACN just nu ett nystartat projekt i Nigeria som syftar till att identifiera och åtgärda korruptionskänsliga element inom landets hamnprocesser.

 • 29 jul 2014
  Fler millenniemål i sikte till 2015

  Flera av millenniemålen har redan uppnåtts och det globala biståndet ökar. Med bibehållet fokus och en sista kraftansträngning finns möjlighet att bocka av ytterligare delmål i tid till 2015, då målen ska vara uppfyllda. Enligt den senaste statistiken har stora framsteg gjorts när det gäller att bekämpa smittsamma sjukdomar, öka kvinnors politiska deltagande och bekämpa hungern.

 • 24 jul 2014
  2,2 miljarder människor lever under - eller nära - fattigdomsgränsen

  Årets Human Development Report – med fokus på sårbarhet och motståndskraft – efterlyser universell tillgång till grundläggande sociala tjänster, starkare sociala skyddsnät och full sysselsättning. Detta för att kunna stärka och säkra den mänskliga utvecklingen.

 • 02 jul 2014
  Haiti på uppgång - hälsa och utbildning i fokus

  UNDP har tillsammans med regeringen på Haiti sammanställt en rapport som visar hur arbetet med att nå millenniemålen går i landet. Enligt rapporten har Haiti gjort betydande framsteg i kampen för att nå millenniemålen. Störst är framstegen vad gäller hälsa och utbildning.

 • 12 jun 2014
  Afrika kan ta en större roll på den globala marknaden

  Afrika är på ekonomisk frammarsch – men kontinenten måste beakta de risker som detta kan föra med sig. Enligt den nyligen lanserade rapporten ”African Economic Outlook” står Afrika inför såväl utmaningar som möjligheter. Den ekonomiska tillväxten måste exempelvis förenas med hållbarhet och jämlikhet.

 • 11 jun 2014
  Filippinerna efter Haiyan: fattigdomsbekämpning i fokus

  Tyfonen Haiyan har haft förödande konsekvenser för Filippinerna. Sakta börjar de drabbade områdena att återhämta sig, men fortfarande återstår mycket att göra. - Återuppbyggnad handlar också om att skapa starkare motståndskraft mot framtida naturkatastrofer, säger Helen Clark, chef för FN:s utvecklingsprogram.

 • 27 maj 2014
  Välkommen på post-2015 seminarium

  Välkommen på nästa post-2015 seminarium, "So Rich, yet So Poor", där bland andra Margot Wallström diskuterar naturresursers roll för utvecklingen.

 • 07 maj 2014
  UNDP:s arbete med Syrienkrisen

  Syrienkrisen är inne på sitt fjärde år och utgör den största humanitära krisen i världen just nu. I förra veckan var Yasmine Sherif, svensk folkrättsjurist som har arbetat i fält för FN i över 20 år, i Sverige för att tala om UNDP:s arbete i Syrien.

 • 07 apr 2014
  Ett förändrat Rwanda

  Tjugo år har gått sedan folkmordet i Rwanda där nästan en miljon män, kvinnor och barn dödades inom loppet av hundra dagar.

 • 04 apr 2014
  Kvinnor i kamp mot minor

  Varje dag dödas eller skadas tio människor av landminor. Den fjärde april är den internationella dagen för kunskap om arbete mot minor. I år har 12 olika FN-enheter för minröjning valt att belysa kvinnornas roll i kampen för en värld fri från minor.

 • 08 mar 2014
  Internationella kvinnodagen 2014

  Att uppnå jämlikhet för kvinnor och flickor är inte bara en fråga om rättvisa och grundläggande mänskliga rättigheter, det medför också enorma framsteg på många utvecklingsområden. Årets tema för internationella kvinnodagen är "jämlikhet för kvinnor är framsteg för alla".

 • 07 mar 2014
  Post- 2015: På väg mot den värld vi vill ha

  UNDP:s Olav Kjorven: Inom de närmaste femton till tjugo åren kan vi leva i en värld där alla har tillräckligt att äta, möjlighet att gå i skolan, ett jobb som försörjer dem samt tillgång till hälsovård.

 • 06 mar 2014
  Post-2015: Global konversation fortsätter

  United Nations Development Group (UNDG), der omfatter 32 forskellige FN-fonde og programmer, lancerede i dag en plan for en række nye dialogmøder med fokus på implementering af den næste globale udviklingsdagsorden.

 • 04 mar 2014
  Match mot fattigdom – för Filippinerna

  The Match Against Poverty samlar årligen några av världens bästa fotbollsspelare för att spela en match mot fattigdom. Idag spelas matchen i Bern och intäkterna går till Filippinerna.