SubscribeSubscribe

Nyhetsarkiv

 • En tredjedel av arbetare i Östeuropa och Centralasien i otrygga anställningar 12 okt. 2016

  Den nya rapporten "Progress at Risk" tittar på de snabbt växande klyftorna i Östeuropa, Turkiet och Centralasien. Det har gått 25 år sedan regionen började övergången från statssocialism, men de framsteg som gjorts sedan dess hotas nu av allt större ojämlikhet och utsatthet. I rapporten ges förslag på hur ingen ska lämnas på efterkälken, så att regionen kan nå de Globala Målen till år 2030.

 • Gör praktik på UNDP 5 okt. 2016

  Har du ett intresse för global utveckling? Sök praktik hos oss på UNDP och ta chansen att lära dig mer om FN-systemet och UNDP:s arbete med de Globala Målen! UNDP:s nordiska huvudkontor ligger i UN City i Köpenhamn, med satellitkontor i Stockholm, Oslo och Helsingfors. Tillsammans arbetar vi för att sprida kunskap om UNDP:s arbete i de nordiska länderna. Kontoret i Stockholm har fyra anställda, och vi söker en praktikant till vårt team under vårterminen 2017.

 • Fartfyllt firande när de Globala Målen fyllde ett år 26 sep. 2016

  Den 25 september fyllde de Globala Målen ett år. Dessutom var det Social Good Summit – en konferens för utveckling genom nyskapande teknologi och social media. UNDP i Sverige slog två flugor i en smäll och firade det här med dans och musik under bokmässans sista dag.

 • Fler människor på flykt än någonsin tidigare – vad gör UNDP? Exempel från 10 länder. 20 sep. 2016

  244 miljoner människor är på flykt eller migrerar; fler än någon gång sedan andra världskriget. 65 miljoner är tvingade till flykt, inklusive 40,8 miljoner internflyktingar – det vill säga människor som har flytt inom sitt eget land. Medan antalet flyktingar har växt har även tidsspannet blivit längre: mer än 80 procent är på flykt i 10 år eller mer, två av fem i 20 år eller mer. Värdsamhällen där flyktingar lever är oftast utvecklingsländer med få egna ekonomiska möjligheter och begränsad tillgång till hälsovård och utbildning. Ibland kan stora inflöden av flyktingar leda till sociala spänningar.

 • Träffa UNDP på Bokmässan 16 sep. 2016

  Med sina 100 000 besökare per år är Bokmässan i Göteborg Nordens största kulturevenemang, och en viktig plattform för debatt i olika samhällsfrågor. UNDP kommer att finnas på plats under hela mässan för att berätta- och svara på frågor om- FN:s globala utvecklingsarbete. Ni hittar oss i FN-montern på Internationella Torget, våning två.

 • Ny rapport: Jämställdhet och utveckling i Afrika 7 sep. 2016

  Enligt ’Africa Human Development Report 2016’, som publicerades av UNDP i slutet av augusti, går Afrika söder om Sahara miste om motsvarande 800 miljarder kronor per år i ekonomisk tillväxt. Detta motsvarar cirka 6 procent av regionens BNP.

 • Svenskt stöd till lokala medlare stärker freden i Chittangong 5 aug. 2016

  Med stöd av Sverige stärks freden i Chittagong Hill i Bangladesh genom lokala fredsaktörer- Chittangong är ett geografiskt svårgenomträngligt område med stor kulturell mångfald och där spänningar och lokala konflikter är vanliga. Trots ett fredsavtal från 1997 kvarstår spänningarna mellan samhällena i Chittangong, som ofta handlar om rättigheter till olika landområden och naturresurser i området. Alltför ofta har de här spänningarna lett till våldsamma sammandrabbningar mellan grannkommuner.

 • Brygga kunskapsgap viktigt för att stärka HBTQ-personers rättigheter i Asien 28 juli 2016

  "Being LGBTI in Asia" är ett regionalt program som syftar till att bekämpa diskriminering, exkludering och våld som människor upplever på grund av sin sexuella läggning eller gender-identitet. Särskilt problematiskt är att dessa grupper ofta exkluderas från samhällstjänster som hälsovård och sociala skyddsnät. Genom kunskap om HBTQ-frågor syftar programmet till att få ett slut på den systematiska diskrimineringen.

 • UNDP lanserar ny plattform för att möta urbana utmaningar i implementeringen av de globala målen 28 juli 2016

  Urbana utvecklingsfrågor blir mer och mer viktiga. Därför har UNDP nu lanserat en webb-baserad plattform som kallas UNDP4Urban online platform. Här finns exempel på innovativa urbana utvecklingsprojekt från hela världen. Plattformen är öppen för allmänheten och alla kan dela med sig av sina åsikter och erfarenheter och vara med och skissa på lösningar utifrån sina olika perspektiv.

 • Länder redan igång med implementeringen av Agenda 2030, visar ny rapport 21 juli 2016

  Länder runt hela jorden är redan engagerade i en mängd intressanta sätt att implementera de nya globala målen för hållbar utveckling, som antogs av FN:s generalförsamling i september i fjol. Det menar en ny rapport som lanserades igår av FN:s utvecklingsgrupp, UNDG.