Nyhetsarkiv
  • Helen Clark: Uttalande från givarkonferens till förmån för Syrien och den kringliggande regionen4 feb. 2016Att syrienkrisen blivit så utdragen utmanar oss alla att söka efter de mest effektiva sätten att möta behoven hos de miljontals människor som påverkas av den. Jag uppmanar givare att förnya och stärka sitt engagemang för att bygga en bättre framtid för de miljontals människor som påverkas av syrienkrisen, säger UNDP:s högste chef Helen Clark.

  • Mobilisering för Syrien och grannländerna - Givarkonferens i London4 feb. 2016Torsdag den 4 februari hålls en konferens för givarländer för Syrien i London. Konferensen har som mål att samla in mer än 65 miljarder kronor till FN:s insats i Syrien och de kringliggande länderna. Kuwait, Norge, Tyskland och Storbritannien organiserar konferensen tillsammans med FN.

  • Flera FN-organ varnar för att de humanitära behoven växer i Syrien och regionen: dryga 8 miljarder dollar kommer att behövas under 201614 jan. 2016Kriget i Syrien närmar sig sitt sjätte år, utan något slut i sikte. Idag går flera humanitära och utvecklingsbaserade FN-organ samman för att be medlemsstater om 7,73 miljarder dollar i nya resurser under 2016, för att hjälpa 22,5 miljoner människor i Syrien och den kringliggande regionen.

  • Ministermöte startar UNDP:s 50-årsjubileum5 jan. 2016Om 50 dagar, den 24 februari, håller UNDP ett ministermöte i New York där ministrar blickar framåt på den nya 2030-agendan. Detta markerar starten på vårt jubileumsår och evenemanget är tänkt att sätta en ny kurs för framtiden för global utveckling. UNDP kommer att använda slutsatser och rekommendationer från mötet för att guida vårt arbete framåt.

  • Klimatavtalet i Paris - en aldrig tidigare skådad möjlighet att bevara vår planet18 dec. 2015”Klimatavtalet som nåtts i Paris är ett uttryck för gemensam beslutsamhet att skydda vår planet och bygga en mer motståndskraftig och jämlik värld för alla. Världen står inför en aldrig tidigare skådad möjlighet att bevara vår planet medan vi också främjar mänsklig utveckling”, sa UNDP:s chef Helen Clark i ett uttalande om klimatavtalet.

  • Human Development Report 2015: Work for Human Development14 dec. 2015"Möt utmaningarna och ta till vara på möjligheterna på den nya arbetsmarknaden”, uppmanar FN:s utvecklingsprogram, UNDP. Två miljarder människor har lyfts ur låga nivåer av mänsklig utveckling. För att driva utvecklingen framåt behöver vi nu fokusera på arbetsmarknaden, enligt 2015 års upplaga av Human Development Report.

  • Internationella dagen mot korruption 2015: Break the chain9 dec. 2015Korruption är ett allvarligt brott som kan hindra och förstöra den sociala och ekonomiska utvecklingen i alla samhällen. Inget land, region eller samhälle är immunt. I år har UNODC (FN:s program för bekämpande av narkotika och brottslighet) och UNDP har utvecklat en gemensam global kampanj om hur korruption påverkar utbildning, hälsa, rättvisa, demokrati, välstånd och utveckling.

  • Koordineringsspecialist i Moldavien - möt Johan Dittrich Hallberg7 dec. 2015Vi fortsätter vår intervjuserie med svenskar runt om i världen som på ett eller annat sätt arbetar med UNDP. Den här gången har vi pratat med Johan Dittrich Hallberg som, liksom Elisabeth och Niklas gör i Uganda respektive Bolivia, arbetar som SARC (Special Assistant to the Resident Coordinator) och koordineringsspecialist för FN i Moldavien.

  • COP21: klimatkonferensen30 nov. 2015Från den 30 november till den 11 december möts regeringar i Paris för den 21:a Conference of the Parties (COP21) där de ska enas om ett nytt globalt klimatavtal. Ett universellt avtal för alla länder, såväl rika som fattiga, kommer att fungera som utgångspunkt för långsiktiga insatser för att stoppa den globala uppvärmningen från att nå mer än­ 2°C.

  • Vi söker praktikant i Stockholm26 nov. 2015FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant med erfarenhet av kommunikations- och webbarbete, för vårterminen 2016. UNDP arbetar över hela världen med långsiktigt utvecklingsarbete, till exempel fattigdomsbekämpning och demokratistöd.

Kontakta UNDP Sverige
Telefon: +46 8 545 232 50
caroline.aberg@undp.org