Nyhetsarkiv
  • Den 22 april skriver världens ledare under Paris-avtalet22 apr. 201622 april 2016: FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon har bjudit in alla världens ledare till en signeringsceremoni för det historiska Paris-avtalet, idag den 22 april. Själva avtalet nåddes under COP21 i Paris i december i fjol. Ceremonin håller till i FN:s huvudkvarter i New York.

  • Mänsklig utveckling – vägen framåt22 apr. 2016Human Development Report är en årlig rapport om utveckling som i höst ges ut för 25e gången. Från första början har den här rapporten haft stort inflytande inom utvecklingsområdet och ofta lagt grunden för politiska insatser. 2016 års rapport tar sikte på att utvidga gränserna för hur vi tänker kring mänsklig utveckling genom att bland annat titta på de konceptuella förhållandena mellan individuella och gemensamma val, hur olika val mäts mot varandra (valens hierarki), och hur ett val påverkar omgivningen (valens sammanhang).

  • UNDP söker en erfaren kommunikatör och projektkoordinator20 apr. 2016Sök tjänsten som koordinator för UNDPs och Sidas gemensamma kommunikationsprojekt senast den 8 maj.

  • Tillfälliga arbeten ger långsiktiga möjligheter i konfliktdrabbade Jemen11 apr. 2016UNDP arbetar med lokala och internationella partners för att bygga motståndskraftiga samhällen och lägga grunden för en stabil återuppbyggnad i Yemen. Projektet cash-for-work har gett arbeten åt 4500 arbetare; projektet Women’s Empowerment Project har gett stöd och träning åt 1270 kvinnor.

  • UNDP:s reresentant i Sverige vald till månadens profil31 mars 2016UNRIC är FN:s regionala informationskontor för Västeuropa, med säte i Bryssel. Varje månad väljer de en nordisk person som arbetar för FN till "månadens profil." Nu i mars hade turen kommit till Caroline Åberg, UNDP:s representant i Sverige. I UNRICS intervju med Caroline Åberg berättade hon om sin karriär och ger konkreta råd för de som vill arbeta för FN.

  • FN:s Generalsekreterare på besök i Stockholm: hyllar Sveriges engagemang och Dag Hammarskjölds tidlösa exempel30 mars 2016När FN:s Generalsekreterare besökte Stockholm idag underströk han de många utmaningar som världen står inför, inte minst en av de allvarligaste – klimatförändringen. Under sitt besök höll Ban Ki-Moon bland annat en föreläsning anordnad av Dag Hammarskjöld-fonden. Titeln på föreläsningen var "Evolving Threats, Timeless Values: The United Nations in a Changing Global Landscape"

  • Prisbelönt skådespelerska blir ny ambassadör för de globala målen17 mars 2016FN:s utvecklingsprogram har idag utsett den prisbelönta skådespelerskan Michelle Yeoh till sin senaste Goodwill Ambassador. Yeoh kommer att fokusera på att generera uppmärksamhet och stöd för de nyligen lanserade globala målen för hållbar utveckling.

  • UNDP-experter i DN: ”Extremism är ett krig om idéer, och man kan inte bomba bort idéer”16 mars 2016Sverige fick nyligen besök av UNDP-experter på våldsam extremism, här för att lansera ett nytt, fyraårigt pilotprojekt som syftar till att bekämpa extremismen i Afrika med hjälp av social och ekonomisk utveckling. Under sitt besök intervjuades de av Dagens Nyheter.

  • Helen Clark talade i Stockholm om hur de globala målen ska bli verklighet11 mars 2016UNDP:s högsta chef Helen Clark är på besök i Sverige. Torsdagen den 10 mars deltog hon i ett seminarium, anordnat av FN-förbundet, med titeln Sustainable Development for all – how will the vision become reality?

  • Implementering av de globala målen för hållbar utveckling – hur bidrar UNDP?1 mars 2016Implementeringen av de globala målen för hållbar utveckling är nu igång. UNDP har börjat stötta utvecklingsländer i att uppnå de ambitiösa och integrerade målen. UNDP:s strategi bygger på den så kallade MAPS-metoden, som arbetats fram av FN:s utvecklingsgrupp (UNDG). Huvudelementen i den är mainstreaming, acceleration, och policy-stöd.

Kontakta UNDP Sverige
Telefon: +46 8 545 232 50
caroline.aberg@undp.org