SubscribeSubscribe
Artiklar
 • Från utanförskap till gemenskap – ett nytt grepp mot psykisk ohälsa i Georgien 18 maj 2017

  Med stöd från bland annat Sverige genomgår den psykiatriska vården i Georgien flera viktiga reformer. En av läkarna på ett sjukhus i Georgiens huvudstad Tbilisi, Dr. Eka Chkonia, berättar att reformarbetet tar itu med många problem som ärvdes från det sovjetiska hälsovårdssystemet, då psykisk ohälsa var ett stort tabu. Då utestängdes många från samhället och gömdes undan på psykiatriska institutioner.

 • Möte med Libanon 24 apr. 2017

  Sedan kriget i Syrien bröt ut 2011 har uppskattningsvis 1,5 miljon syrier flytt över gränsen till Libanon, där en av tre personer nu är en flykting. Som medelinkomstland befinner sig Libanon inte i akut nöd, men att växa så snabbt och okontrollerat har inneburit ett enormt tryck på landets infrastruktur, på bostäder, skolor, vårdcentraler och andra institutioner, ofta i områden som var utsatta sedan tidigare. Man pratar om att Libanon har utsatts för multiple shocks; prövningar som inte bara varit demografiska utan även sociala, politiska, ekonomiska och miljömässiga.

 • UNDP Sverige söker praktikant 15 mars 2017

  FN:s Utvecklingsprogram (UNDP) söker en praktikant för höstterminen 2017 till kontoret i Stockholm - en unik chans för dig som har ett intresse för globala utvecklingsfrågor och som vill få en inblick i vad det innebär att arbeta inom FN!

 • Livet längs indiens kust: en skör balans mellan människor och djur 17 feb. 2017

  Globalt sett äter människor fyra gånger så mycket fisk idag som de gjorde 1950, och fiskeindustrin har svårt att hålla jämna steg med konsumtionen. Indien är den näst största producenten av fisk i världen, och fångar 2-3 gånger mer fisk än haven på sikt kan reproducera.

 • UNDP i Sverige flyttar till Norrsken House 24 jan. 2017

  Den privata sektorns roll i att främja hållbar utveckling blir mer och mer central. Nu utökar UNDP i Sverige sitt samarbete med den privata sektorn genom att flytta till Norrsken House, Europas största hub för ”tech for social good.”

 • UNDP bygger motståndskraft och förbättrar levnadsvillkor på hemmaplan 18 dec. 2016

  Fler än 65 miljoner människor har nu tvingats på flykt av våld och konflikter. Aldrig tidigare i historien har så många flyktingar och migranter lämnat sina hem. En stor majoritet – 40,8 miljoner människor, varav cirka 17 miljoner är barn, är internflyktingar i sina egna länder. För att förebygga en ännu större kris måste världen enas och hitta varaktiga lösningar för att adressera de bakomliggande orsakerna till att människor flyr sina hem och för att stödja samhällen som tar emot många flyktingar och migranter. Initiativ som motverkar konflikter och förbered samhällen för olika typer av katastrofer kan rädda många liv och avsevärt minska riskerna för stora flyktingströmmar. Trots detta är sådana initiativ kraftigt underfinansierade.

 • Mänskliga rättigheter – en grundpelare i FN:s arbete 10 dec. 2016

  Idag, den 10 december, är det den internationella dagen för mänskliga rättigheter. Därför sätter vi fokus på det viktiga reformarbete som görs inom FN för att förebygga allvarliga brott mot mänskliga rättigheter. Vi fick en pratstund med Ben Majekodunmi, ansvarig för FN-initiativet Human Rights up Front, i samband med ett Sverigebesök.

 • Säkerhetsrådet borde reagera redan på hot, menar expert på mänskliga rättigheter på besök i Sverige. 5 dec. 2016

  Den 25 november besökte Ben Majekodunmi Sverige, bland annat för att berätta om FN:s reformarbete inom mänskliga rättigheter. Under besöket intervjuades han av DN och journalisten Anders Bolling. Följande är artikeln som publicerades i DN

 • Nu släpps arabiska Human Development Report 2016: Att stärka ungas möjligheter blir avgörande för fred och utveckling i Mellanöstern. 29 nov. 2016

  Arabländerna kan uppnå betydande utvecklingsframsteg och stärka stabiliteten i regionen - om de snabbt prioriterar en politik som fokuserar på välbefinnande, produktivitet, självbestämmande och god medborgaranda hos den unga befolkningen. Det konstaterar årets arabiska Human Development Report: Youth and the Prospects for Human Development in a Changing Reality som FN: s utvecklingsprogram UNDP lanserade idag.

 • Kan FN förhindra kränkningar av de mänskliga rättigheterna? Välkomna på seminarium! 17 nov. 2016

  Den 25 November kommer Ben Majekodunmi till Sverige. Han arbetar som en del av Ban Ki-Moons stab med att reformera FN:s arbete med mänskliga rättigheter. Som en del av Sverigebesöket kommer Ben Majekodunmi medverka i ett seminarium som är öppet för allmänheten.

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt