UNDP Sverige

Nyhetsarkiv

Senaste nytt


FN-familjen i Sverige uppmärksammar FN:s 75 års jubileum

Sex FN-relaterade organisationer i Sverige uppmärksammar FN:s 75 års jubileum och FN-dagen den 24 oktober med ett gemensamt kortfilmsprojekt i sociala medier.  Vill du hjälpa oss att göra en kort film som kan ge hopp och skapa engagemang hos unga?

UNDP Sverige söker anbud från kvalificerade företag för att göra en kort film med det huvudsakliga syftet att sprida hopp och ge inspiration till unga.  


Tillfällig basinkomst för världens allra fattigaste kan kraftigt dämpa ökningen av nya fall av COVID-19 enligt UNDP

Ett omedelbar införande av en tillfällig basinkomst för världens fattigaste kan bromsa den stigande smittspridningen av COVID-19, enligt en ny rapport från UNDP.  


Unga miljökämpar uppmanas bli digitala ”Young Environmental Journalists”

Naturvårdsverket, UNDP och FN:s volontärprogram (UNV) lanserar tillsammans den andra fasen av ”Young Environmental Journalists” - ett program som syftar till att belysa gruvindustrins effekter på…  


UNDP förblir det mest transparenta FN-organet enligt nytt index

UNDP fortsätter att vara den mest transparenta FN-organet och rankas som den tredje mest transparenta utvecklingsorganisationen i världen, enligt ett ledande globalt index som publicerades idag.  


Ekonomisk kris hotar världens mest utsatta

Efter årtionden av framsteg ökar åter hungern, fattigdomen och ojämlikheten i världen, enligt en ny rapport från FN. Coronakrisen försvårar arbetet för en bättre värld samtidigt som FN-arbetet hotas…  


COVID-19: Regeringar måste leda kampen mot felaktig information och desinformation

Spridning av farlig desinformation och felaktig information hotar nationers svar på pandemin och riskerar ännu fler liv och arbetstillfällen  


Vill du hjälpa oss utveckla Globalamålen.se?

UNDP Sverige söker anbud från kvalificerade företag för att tillhandahålla webbutveckling och grafiska design av globalamålen.se.  


COVID-19: Ny data från UNDP visar på enorma skillnader i länders förmåga att hantera och återhämta sig från krisen

Indikatorer som fattigdom, hälso- och sjukvårdskapacitet, tillgång till internet och socialt skydd ger en bild av hur allvarliga effekterna av COVID-19-krisen kan komma att bli i 189 länder.  

UNDP Runtom i världen

Du är här UNDP Sverige Representationskontor
Gå till UNDP globalt